Gehrmans Musikförlag

Ett av Nordens ledande musikförlag berättar om sin verksamhet.

Sandströms musik för kyrkoåret

Musik för kyrkoåret

Sven-David Sandström har under tre år haft anställning i ett projekt där han skrivit musik för varje söndag och högtid under kyrkoåret, och under påskhelgen avslutades det hela med uruppförande av det sista stycket i serien. Det har varit ett stort projekt, och väldigt unikt. Det senaste liknande projekt jag hört talas om var när Bach skrev kyrkomusik för ett antal hundra år sedan…

Projektet har uppmärksammats i en rad artiklar, nedan länkar vi till två av dem.

Gehrmans Musikförlag ger ut musiken från projektet och vi arbetar som bäst på att färdigställa allt material. Det går redan nu bra att kontakta oss för att få mer information om utgåvorna.

Hösten 2010 fick Sven-David Sandström Svenska Bibelsällskapets bibelpris för att han i”många av sina betydande musikaliska verk har låtit sig inspireras av Bibelns texter på ett sätt som är både musikaliskt nyskapande och existentiellt angeläget.”

Vi färdigställer utgåvorna varefeter de blir helt färdiga för att publiceras, du finner dem här:  Sven-David Sandströms musik för kyrkoåret.

Bookmark and Share

Kommentera